1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Aan de slag
  4. Nieuwe begroting aanmaken

Nieuwe begroting aanmaken

[Bestand], [Nieuw]

Indien ArchiCalc is opgestart, verschijnt een leeg scherm met in de menubalk alleen de keuze uit de pulldownmenu’s [Bestand] en [Support].
In het menu [Bestand] kunt u de keuze maken om een nieuwe begroting aan te maken [Nieuw], of bestaande begroting te openen [Openen].
Wanneer gekozen wordt voor een nieuwe begroting dan ziet het bestandmenu er als volgt uit:

Zoekboom kiezen

Selecteer de zoekboom: er zijn 4 zoekbomen beschikbaar. Maak een keuze uit een van de vier bibliotheken. De bibliotheken worden weergegeven met de actuele peildatum. De bibliotheken worden automatisch periodiek geactualiseerd. Mocht de peildatum ouder zijn dan 3 maanden dan dienen de bestanden handmatig te worden geactualiseerd. Ga naar [Bestand], [Support], [Nieuwe versie van de zoekbomen ophalen].

Laag BTW-tarief

Schilderwerk afrekenen met het lage BTW-tarief

Er kan ervoor gekozen worden om het schilder- en stucwerk af te rekenen volgens het lage BTW-percentage. Via de [Eigenschappen] van de begroting kunt u dit later ook weer wijzigen.

Loonkosten afrekenen met het lage BTW-tarief

Er kan ervoor gekozen worden om alleen de loonkosten af te rekenen volgens het lage BTW-percentage. Via de [Eigenschappen] van de begroting kunt u dit later ook weer wijzigen.

Bevestig uw keuze met [OK] en de begroting wordt geopend

Zie ook:

Was this article helpful?

Related Articles