1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Aan de slag
  4. Element in begroting opnemen

Element in begroting opnemen

Open de zoekboom en selecteer het gewenste onderdeel.

Ga op het element staan en klik de rechter muisknop, Kies [Element in de begroting opnemen…], de gegevenskaart verschijnt vervolgens in het scherm.

[Element overnemen uit zoekboom]

In dit scherm staat de omschrijving van het element. Prijs en eenheid zijn aangegeven en u kunt zelf de hoeveelheid invoeren voordat u het bouwdeel opneemt in de begroting. Deze hoeveelheid kan altijd weer in de begroting gewijzigd worden.

[Onderbouwing]
Met de knop [onderbouwing] kan het overzicht opgevraagd worden van de activiteiten behorende bij dit element. Van elke activiteit wordt de eenheid, prijs en aantal voor één eenheid van het bouwdeel aangegeven. Hier kunnen geen wijzigingen in worden aangebracht. Wanneer het bouwdeel in de begroting is opgenomen kunt u uiteraard wel de waarden van de onderbouwing wijzigen. Met de [OK]-knop plaats u het bouwdeel in de huidige begroting.

Een bouwdeel in de begroting opnemen kan ook, door op het gewenste bouwdeel te gaan staan, via de rechter muisknop en in het scherm de desbetreffende tekst aanklikken.

Een andere mogelijkheid is om het gewenste bouwdeel te selecteren en met de linkermuisknop naar de begroting te slepen. Ook nu verschijnt eerst het scherm in beeld met de omschrijving van het bouwdeel en kunt u hier het aantal invoeren.

Zie ook:

Instructiefilmpje ArchiCalc tip #2: kostenelement opnemen in begroting